28/2 -09

kul att klockan är halv 4 (halv 3 hemma) och jag har fortfarande inte fåt tupp murat u sängen så vi kan äta frukost. DET MÅSTE bli ändring på detta inom kort! imorgon ska jag vakna kl 9 och om jag inte får upp muat då, då blir det vattenglas i ansiktet!
hör och häpna, det är sol idag! kanske ska se om jag kan få med mig honom på en prommis eter "frukosten", men med min otur så har det väl börjat regna innan dess. aja, ett sista försök att väcka monstret. annars blir det vattenglaset :P
uppdaerar mera sen.

26/2 -09

woaho! jag är uppe tidigt. och, som vanligt, har jag ställt iordning frukosten. väntar bara på att vattnet ska koka. och att murat ska kliva upp. det är ju verkligen konstaterat att tukar HAR svårt att kliva upp, eller är det generellt killar?
faktiskt så finns det en anledning varför jag inte sover fortfarande, förutom att i siktar på att ställa om dygnet, det är nämligen så att dom kommer och fixar acn idag! så äntligen behöver vi inte frysa lngre... eller murat fryser inte, men jag fryser så det räcker för båda.
hann klart med skolarbetet igår när han var och tränade, vilket betyder att jag är skolfri resten av veckan, sen om det är på bra eller ont är en helt annan sak. det är ju bra att han ngt att göra.
sen håller vi tummarna på att papperna från sverige kommer fram idag. gör dom det blir det en sväng till nått stort hus och få dom skrivna på turkiska.
nu kokar vattnet (och murat sover fortfarande). detta betyder alltså att frukosten är serverad om ca 30 minuter (ja, de tar en halvtimma att väcka honom) men jag klagar inte!
tjoo

25/2 -09

får fortfarande rysningar när jag lyssnar å robbie williams då han sjunger live. det finns ingen som kan slå honom. herregud alltså!
har drömt konstiga drömmar två nätter i rad.  skulle kanske ta och kolla upp vad det betyder...
mamma har startat en blogg nu. finns på sidan här under länkar. hon skulle nog uppskatta att få lite kommentarer.
aja, hinne inte skriva så mycket mer just nu. sa duscha och städa lite medan murat är och tränar. och börja på det formella brevet till min lärare. jag har helt glömt bort hur man skriver på egelska!

24/2 -09

det är fettisdag idag! jag vill ha semlor! gaaaah! hade jag haft ugn här så skullejag banne mig sätta igång och baka. så sugen är jag!
inte kan jag gå tll familjen heller och sätta igån, då skulle deras förhoppningar stiga och sen kanske det bara blir pannkaka av allt... plus att jag aldrig kommer kunna förklara vad madelmassa är...
såå... jag får väl sitta här och knapra på några kex. jag är så jäkla onyttig. igår när murat var iväg och tränade så satte jag i mig masa onyttigheter. kommer dock aldrig att berätta det för lina igen då hon inte var sen att påpeka detta för han när han kom hem igen... tack! :)nu har han gått iväg igen. blir borta kanske en timma eller två. han skulle prata lite med han som äger gymmet och snacka till sig några extra dagar. 3 dagar i veckan en timme om dagen i tre månader för 250 lira. han vill vara där mera dagar så vi får väl se om han är på bra eller dåligt humör när han kommer hem. sen ska han ringa till dom jävlarna som har hand om acn också. det här går ju inte. har sovit med dubbla byxor, dubbla tröjor och dubbla täcken. ändå frysigt. det kan faktiskt tro det eller ej bli riktigt kallt om nätterna! 
har försökt att vända på vår dyngsrytm men det verkar omöjligt. kleb upp kl 2 idag. inte bra! måste se till att vi vakar i god tid imorgon!
pratade med violeta igårp åmsn, gud vad det var längesen jag pratade med henne! det var roligt!
saknar er där hemma. det känns osm jag varit borta ett helt år.  

23/2 -09

kan inte fatta hur mycket det kan regna! det bara öser ner och har gjort det hela dagen. och hur mycket fryser jag då!
idag har det inte hänt mycket. precis som alla andra dagar. vacknade sent. murat var vaken redan och han hade gjort frukost. nu var det han som fick svårt att väcka mig. efter frukost (som kanske hellre skull heta sn lunch) så knallade vi till familjen. eller vi åkte buss, först till ett gym och sen hem till dom. där har vi spenderat kvällen. åt lite mat och drack te.
nu sitter jag här och ska fördriva tiden med lite plugg och msnpat tills han kommer tillaka från sitt första tråningspass. han försökte få med mig också, meeeen domsom känner mig vetatt jag är alldeles för lat för att trampa runt på en maskin i timmar. så jag stannade.
kanske ska tvätta lite också. vara en såndär bra hemmafru för en gångs skull! oh, btw så är det bara 28 dagar kvar tills jag fyller r. och mormor fyller år på torsdag! synd at tjag inte har enough pengar på mobben att irnga henne. kanske mamma kan ringa mig när hon är där så jag kan prata med mormor då? :) (det var en pik mamma!)
nu ska jag återgå till de jag skulle göra! ha de!

22/2 -09

det blev aldrig att åka iväg till gaziantep. vi stannade kvar hemma istället. och lika skönt är det faktiskt.
hade ett allvarligt snack med murat igår och nu är allt löst. fan, han gör så jag älskar honom mer och mer. och varje dag bevisar han det på ngt nytt sätt. han är min. bara min, och det är klart nu.
har nyss vaknat (vet att det är sent) och har precis börjat med frukosten. nu hörajag att teet kokar för fullt. måste gå och kolla. ska väcka murat också så han springer ner och köper bröd. stackaren har så ont i ena axeln att han knappt har sovit inatt. lite frukost sen får han sova igen om han vill.  det ska dock inte jag. jag måste maila min lärare. har ju inte böckerna än...

19/2 -09

snart fredag och snart adanali. :) mitt nya favoritprogram. det som jag delar med säkert hundratusentals andra turkar. även fast jag knappt förstår ngt (lite mer nu kanske än första veckan) så är det spännande!
sen fick jag och murat se recep ivedik 2 igår innan vi gick och la oss. komik!
det verkar som det bär av till gaziantep imorgon. (shit, då missar jag nog adanali, tur att de går i repris typ 3 ggr) så det blir spännande. dom säger att det är hundra gånger finare än sverige, men jag undrar jag om det kan slå bobacken? knappast! i alla fall så ska pappan dit och dom har bjudit med oss. "bara" 9 timmar med bil. vi får se hur vi gör. vi pratade lite löst om det igår.
lite sur är jag att det inte går att ladda upp bilder här på bloggen? whats wrong?
nu ska jag göra klart frukosten som jag höll på med (jag vet, klockan är mycket och det är inte dags för frukost. men för oss är det!)

17/2 -09

fick just en chock. en kompis har börjat göra porr? var är denna världen på väg någonstans? herregud!

idag har det inte h'nt mycket mer än att jag har börjat lite smått med skolan. undrar dock hur det ska gå nä rjag inte har några böcker. kollade upp lite vad som händer nästa vecka och det är verkligen en hård start. och det håller visst på i det tempot i 20 veckor framöver. welcome to school.
sitter mest och väntar på att anna ska ringa. och äntligen få prata lite svenska, även om jag har gjort det med mamma lite nu och då här på slutet. lite trassel med alla papper men det verkar lösa sig. och det blev ingen resa till ankara. vilket känns skönt då verklien alla pengar skulle gå åt till det.
murat har gått och lagt sig, han har lite huvudvärk idag, tror det kommer lite från hans pappa då han är på honom somen skållad hund. han börjar jobba fulltid om 10 dagar så han vill ha allting klart innan dess. men som tidigare sagt löser det sig nog. funderar på att sova jag med. men jag väntar ju på ett samtal.
annars löper allt på som vanligt här nere. det är fortfarande lite kallt (ok,inte om hemma då, men i alla fall) och det regnar och åskar på nätterna. vaknar av det ibland. det blir alldeles ljust i sovrummet och sen låter det som att himlen ska braka ner på oss.
imorgon betalar vi för en månad till. så för er som undrar så blir jag kvar ett tag till.
saknar er alla.
kramar

15/2 -09

ok. det blev inte mat ute igår. men en överraskning som heter duga iaf. det knackade på dörren. jag gick och öppnade och där stod en helt främmande turk med den största blombukett jag har sett. "erika?" "yes" "here" tack. på blombuketten fanns ett litet paket och detta innehöll halsband och matchande örhängen. har jag världens sötaste kille eller? då hade han varit iväg och fixat det. och kunnat hålla sig! jag älskar honom mer och mer för varje dag.

har varit en snabbis förbi emelie och fanny. fick papperet och älskade daim! ååh! den har jag saknat. det var mysigt att se dom igen. och någon kväll framöver blir det utgång med dom. emelie var sjuk idag me inte bangar hon på fest inte! :) hon är söt! (fanny också förstås)

sen saknar jag kaffekvällarna med lina. är grymt nyfiken på hur hennes lght kommer bli! (och lite avis p att hon köpt soffan på jysk, den vill ju jag ha!) hörde ryktas av mamma att det blir limegrönt i köket?

skolan börjar imorgon men det är en mjukstart. hoppas böckerna kommer snart också. annars blir det lite svårt. ska skriva ett mail till ulf, min lärare i orienteringskursen, imorgon. kan ju inte göra det nu för då verkar jag väl överambitiös (stavas det så?).

saknar anna med. och våra timslånga samtal. och linnea också självklart. men jag hoppas ni förstår att jag vill vara här så länge som jag har möjlighet till. men det gör ni va? :)

har ju glömt helt och hållet att tacka även mormor och morfar för presenten jag och murat fick av dom. och kära bittan! (hoppas du visat korten mamma där det tydligt framgår att ljusstakarna var en del av våran stora dag!)

nu ska jag krypa ner i den varma sängen och hopaps innerligt att acn fungerar igen. så jag inte behöver sova i fleecejackan och långbyxor inatt igen. (i o f s är det mysigt at tmurat håller om mig hela natten för att jag inte ska frysa, men det kan han väl göra även om acn fungerar?)

iyi geceler

14/2 -09

jag berom ursäkt. jag har nte försvunnit från jordens yta. det är bara internet som har legat nere, igen. aja skit samma. hoppas att det fungerar nu ett tag framöver.
allt är bra här och livet leker. har varit några slappa dagar där vi mest har sovit, men det har regnat så det har inte gjort något. har varit mest hemma med några få undantag då vi har varit hos familjen.
just nu är murat iväg med sin pappa, något hemligt som han inte ville säga. kan kanske ha att göra med att det är alla hjärtans dag idag. hoppas kan man ju alltid!
lina, jag saknar dig så det gör ont. vill så gärna bara vara där, snacka skit och dricka litervis med kaffe.
sen vill jag bara säga än en gång tack till min farmor och farfar. dom är dom bästa! (tillsammans med mamma och pappa då!)
nu ska jag hoppa i duschen, måste vara klar innan murat komemr hem. vi ska ut och äta ikväll på våran favvorestaurang. om jag får som jag vill :)
sen kommer emelie och fanny ikväll. det ska bli najs!

6/2 -09

ändrade dagsrytm idag. klev upp redan kl 9, en det var för att äta frukost hos familjen. antar att vi går tillbaka till den gamla redan imorgon. jag menar, hur skönt är det inte att sova länge länge på morgonen? synd bara att han har en tendens att roffa åt sig hela täcket. sen har acn i sovrummet lagt av så det ärganska kallt. vaknade mitt i natten av att jag frös som attan. tittar över på murat och ser hur han sover sött men HELA täcket runt sig (ett sånt där dubbeltäcke). inte går det att väcka han heller utan med våld drog jag åt mig min del, kanske lite mer, och det enda som kom från honom var lite grymtande. herregud! karlar alltså! ska synda mig att somna senare ikväll och dra åt mig hela täcket jag. då får han se på frysa!
annars händer faktisk tinte så mycket här. det lullar på i sinvanliga takt. träffade kenan i går (?) och pratade lite löst om att vi ska träffas på lördag. ska se vad som är planerat. jag vet ju som sagt ingenting utan helt plötsligt ska vi iväg någonstans!
iag var det verkligen sommarfeeling. det var varmt och mysigt på balkongen och solen sken från klarblå himmel. konstigt att sitta där och svettas och samtidigt få sms hemifrån att det är snöstorm och kallt.. hm.. tror jag gillar det här vädret bättre, även om vintern hemma är fin.
näe nu är det dags för tuskiska tvprogram adanali.

4/2 -09

hallå. allt är bra här, men riktigt varmt är det inte. inte såatt man vill sola eller bada. men kanske ska dra med mig m om det är soligt någondag. stackaren fryser väl ihjäl, men so what!
anledningen till att jag vill godkänna kommentarerna på bloggen har att göra med att jag inte vill att till exempel mamma, farmor eller mormor ska behöva läsa det hemska som en viss svenk tjej skriver. deta är inget som jag bryr mig om då jag vet va jag har honom. och det är det som betyder något för mig. men som sagt, för dom.
tack för alla lyckoönskningar. och tack för alla orden. och även o vissa ord gjorde mindre gott så förstår jag tanken bakom.
har lagt upp bilder på pixbox, under kottelito. så det är bara kolla upp där. funkar inte att lägga ut dom här på bloggen.
saknar mamma och pappa, mer nu  innan dom kom hit. det var ett alldeles för kort besök. men snart kommer emelie och fanny. det blir najs.

2/2 -09

februari och här är jag!
sorry för dålig uppdatering men internet låg nere en vecka och inte förrän idag som vi fått igen det. knske lika bra då det varit mycket att göra just nu. mat, klänning, fest, besök av mamma och pappa.
ja, på tal om dom. visst kom dom i fredags! alla visste utom jag! herregud! jag fick en sådan chock att jag grinade som ett litet barn. helt otroligt. och att murat kunde hålla det! det var skönt att dom kom. inte bara för att träffa dom men också för att få ha dom med på förlovningen.
festen var underbar! så mycket folk och alla var glada och dansade!  till och med pappa, och dom som känner honom vet att han har noll taktkänsla. men han gjorde det riktigt bra. och mamma hon fick en ny kompis :)
ringarna är jättefina och vilken grej dom gör härnere för en förlovning. hörde att bröllopet håller på i 3 dagar. men det väntar vi nog med ett tag.
hej hej hallå? jag kan inte se kommentarena? och var gödkänner jag dom? skicka ett mail!
hoppas ni har det bra hemma. jag har det bättre än jag trodde var möjligt!

RSS 2.0