<3


solen skiner, vi är lyckligare än någonsin. två ringar blir våra på fredag!
(vi klarar allt.)

25/1 -09

idag regnar det igen.
och det verkar osm jag har en anonym läsare. som ställer till det lite.

annars är allt bra. har vaknat och ätit frukost. nu ska jag se film!


24/1 -09

grattis på namnsdagen till mig. och grattis till farfar som fyller år idag. första gången i mitt liv som jag inte är med och firar honom.
idag var det jag som sov över och fick frukost serverat. :) det finns ju sämre sätt att vakna på. det regnar idag med och vi som hade tänkt ut och gå. fr se om det klarnar upp senare.
och btw, jag har en konstig pojkvän! hahaha

23/1 -09

jaha, då har man stått och gjort till sig och lagat en svampstuvning. på typ ett kilo champisar. men det verkar osm att det lbi rjag som äter allt. uppfylle no ginte hans fantasi om hur det ska smaka. visst ska det smaka som svamp? aja. han får väl laga maten från och med nu då.
annars har vi varit och hälsat på familjen idag och fick lite mat. så idag blev det inte heller att äta ngn middag här. sen gick vi på migros och handlade. kände mig som en turk haha! men det var kul. och gick på 50 lira. en hel vagn full med grejor. tur att han bar det mesta hem. det tog kanske 10 min att gå men med allt mat så kändes det som 30 :)
det är redan fredag och här har jag varit en vecka. tiden bara flyger iväg.
saknar mina spontanbesök hos lina med kaffedrickande. och igår slog det mig rejält då dom visade house på tv :) saknar dig linus!
hoppas allt är bra hemma och trevlig helg på er!

23/1 -09

självklart så regnar det. fan.
klev inte en meter utanför lägenheten igår. vilket var riktigt skönt. skickade istället iväg murat att köpa diverse saker som behövdes.
har nyss klivit upp och ska ta itu med disken som finns och börja med lite frukost. och på tal om frukost, varför äter vi ine lika frukost hemma som man gör här? alltså, hur gott är det inte? jag skulle kunna äta Hur mycket som helst! och brödet. kanske skulle börja baka sånt bröd hemma. hm. krävs att fundera på.
hade en skitkonstig dröm inatt. murat skickade hem mig! han hade köpt biljett och allt och sa bara hejdå. sen typ en vecka senare fick jag en bunt papper i brevlådan. från den turkiska armen. han var död..
huvva.
well, eftersom det regnar idag då så blir det ju ingen promenad. det kom en förbi en dam igår. hon skulle visst städa? haha, så jag fick beröm av henne att det var så rent poch fint. (fast detär murat som har städat hela tiden).
anyway, of to the diskbänk.

22/1 -09

oj, tiden går snabbt. idag var det torsdag och jag har snart varit här en vecka.
tidigt klev jag väl inte upp men jag var i alla fall vaken före 11. varför blir man så slö när man inte ska jobba? herregud.
aja, har i alla fall gjort frukost och nu väntar jag bara på att murat ska vakna. jag ger honom en minut till sen då jäklar. då blir det tickleattack!
vi gjorde en typisk "turist-i-turkiet"-grej igår. vi skulle göra kaffe men  hade inget filter. HAHA så vi använde en socka :) (denna socka var ny och kom direkt från förpackningen och snopet nog så gick kaffet att dricka. men vi ska köpa filter idag.
hehe har ett kort på händelsen men just nu verkar det inte som att det går att lägga upp bilden. vi må ha internet men inte är det då som hemma. :)
ha de!

21/1 -09

idag sov jag inte så länge. men oj vad svårt det är att väcka honom! imorgon ska jag överraska med att göra frukost. ska kliva upp tidigt. :) hehe eller 10 i alla fall. det är väl som min tur då han gjorde både frukost och middag idag. sen ska jag nog laga middag också!
tog en promenad idag men det var ganksa kallt så vi gick hem igen ganska snabbt, det är helt klart den kallaste dagen sen jag kom hit. måste nog börja ta lite kort också. har inte tagit ett enda.
 annars rullar det på som vanligt. känns osmag ahr varit här flera månader. och nej, vi är inte less på varandra. hade dock ett ganska livligt samtal angående religin och gud idag. jag tror ju intepå gud och det gör han lite besviken tror jag. men jag har ju ingen anledning att tro.
jag har blivit av med mina svarta mjukisbyxor. han gillar dom, nästan mer än jag. fan :)
hoppas ni har det bra hemma.
puss

21/1 -09

idag har vi varit på basaren. vi inhandlade mycket mat, grönsaker och hämtade mera grejer hos familjen. där åt vi middag också, vi har fortfarande inte lagat en enda måltid här i lägenheten, utan har gått dit och ätit. ikväll blev det köfte. och herregud vad starkt det är! sila bara skrattade åt mig och hulya sa att jag skulle få ont i magen av allt det starka, vilket var sant. men en promenad hem sen gjorde susen. städade lite i kylskåpet och sköljde upp lite kläder och sen blev det filomdax. haha, american pie beta house. nu är det väl snart sängdags. bara den dagliga tvättningsritualen sen är det det varma sovrummet som väntar. hur skönt är det inte att sova när det är typ 20 grader och man har två tjocka stora täcken? mmmm :)
har fått massa sms idag och det gillar vi!
mamma:  skriv ett mail när du ser det här och skriv ner mormor/morfars och farmor/farfars mailadresser. fick inte med mig lappen.
lina: förklara varför du skrev som du gjorde? vad fick dig att ändra dig? och kommer det fungera?
emelie: JAG ÄLSKAR TEET OCH FÅR DET HELA TIDEN! säkert typ 20 koppar idag!
anna: har fortfarande inte varit ute någonting, vilket bara visar att partyt blir när du kommer ner.
hoppas ni har det bra där hemma för här har jag det underbart. och det är väldigt skönt att bo själv, även om familjen är hur gulliga som helst.
hehe imorgon ska vi visst laga mat. eller oj, jag sa visst vi... det blir nog han som gör det. han kommer skrika på mig för att jag inte kan göra någonting :) men jag har i alla fall skalat vitlök idag åt fathma. stolt!

uppd.

jag har blivit förpassad.
jag får inte städa.
hehe, hoppas det håller i sig.
för inte lider det någon nöd på mig.

och ja, nu känner jag.

det är skönt att vara här.

mycket skönt.


18/1 -09

just nu har vi internet i lägenheten. vet ej om det kommer fungera hela tiden men just nu i alla fall.
resan gick bra, om man bortser från att handbagaget vägde hur många kilon som helst. dom skrattade åt mig i säkerhetskontrollen i sthlm när dom såg att jag hade med en matberedare. och på tal om den, hon blev jätteglad över den och det blev barnen med. och m har aldrig tagit av sig klockan. så det blev nog lyckat. och alla blev jätteglada att se mig. även fast vi bor i egen lägenhet så har vi varit och ätit middag hos föräldrarna, hehe. sparar ju pengar i alla fall :)
det var kallare än jag trodde och smarta jag hade ju inte med mig en jacka, den svarta vårjackan skulle ha varit perfekt, men jag har lånat en av systern.
annars då?
lägenheten är helt ok. ett litet kök/vardagsrum, en toalett och ett sovrum. mer behöver vi ju inte, och ligger ganska nära otogar. och vi har aircontition, vilket är ett måste. det blir riktigt kallt på nätterna, fast vi har filtar. ensam i sängen skulle man nog frysa ganska mycket! mannen som äger komplexet pratar svenska och han är jättetrevlig.
har inte varit ute något än. pratad eom att vi skulle ta en promenad imorgon och kolla runt lite, men detär ju inte såå mycket folk här. så det blir ju inget party direkt.
sitter och diggar svensk musik och försöker få m att lära sig lite. just nu är det mange schmidt! haha, få se om han är så språkbegåvad.
hoppas ni har det bra hemma.
kram


15/1 -09

allt har gåt tmin väg idag. allt har klappat. allt har funnits och väskan väger 19 kilo!
det är dags. imorgon bitti. och jag känner absolut ingenting!
för att hålla sig uppdaterad på mitt liv i turkiet så läs bloggen, skicka mail, checka pixbox (kottelito) eller ring (murats nummer).
here we go!

10/1 -09

igår åkte jag och linnea till anna i luleå. tack gode gud för att vi hade bilen, skulle inte palla buss. fy usch! igår hade vi suparkväll och hann med ganska mycket och hade ringt ett antal samtil till +90. kommer dock inte ihåg riktigt vad jag sagt men men. han skrattade nog mest. Haha, han gillar att lyssna på mig när jag är onykter. fråga mig inte varför. är väl för att jag svamlar så mycket.
i alla fall så däckade jag och linnea vid halv 4, 4 kanske. och anna, som blev förvisad till soffan, tillbringde morgonen framför datorn.
idag har det inte hänt så mycket. gick en snabbis på stan men det verkar omöjligt att hitta en röd tröja till killa? hur kommer det sig.. herregud. köpte dock en hårfärg och senare ska anna klippa och färga burret. det kan ju inte bli värre än det är nu.
sen slog det mig at tjag åker på fredag, mindre än en vecka och fortfarande, fortfarande har jag inte packat något!


2008

precis som traditionen kräver så kommer här en årskrönika.
nyåret skålades in med emelie, johanna och jenny i motala. det var så fruktansvärt kallt att stå där ute på torget och kolla på nyårsraketerna att jag tappade känseln i benen. dock återkom den när emelie drog med mig att hälsa på att hennes kusiner.
sen flöt tiden bara på och det blev ett antal besök till anna i luleå och hon kom även ner. fyllekvällar med henne och anna kom att höra till vardagen :D nästan. tillsammans med anna planerade vi att åka iväg 2 veckor och det var inte förrän i maj som vi kände oss rika (tillräckligt i af). som sagt var det meningen att det skulle bli 2 veckor. men självklart fick emelie mig att stanna kvar när anna åkte hem. så jag tog mitt pick och pack och flyttade in i hennes lght. hon jobbade som reseledare där. var meningen att jag skulle jobba också, men om sanningen ska fram var det lite jobb och mer festande. kan det bli annat med emelie? träffade massor med folk och lärde känna fina mäniskor. även lärde jag känna murat. jag kommer inte att gå in på detaljer hur det kom sig, bara säga att jag inte är alltför stolt över hur det gick till då jag miste en vän..
efter 5 vekor i paradiset började det sina i resekassan (eller kanske kassan hemma i sve, mamma och pappa) så jag åkte hem igen. men löftet om att komma ner igen, snart. väl hemma jobabde jag som en galning och bestämde att åka ner i slutet av augusti igen. anna också, och även hon siktade in sig på att vara kvar länge. så den 24 augusti satte vi oss på planet ner mot varmare breddgrader. ärligt en av de roligaste flygresor jag gjort. sådana skratt och sådan humor existerar bara när jag och anna gör ngt dumt ihop!
i ca6 veckor bodde jag med murat hos hans familj i utkanten av alanya. mycket hann vi vara med om och även lära känna varandra på ett annat plan än om vi hade bott på olika stället. här umgicks vi nästan 24 timmar och dygnet, och privatliv existerade inte då hela familjen var inblandade i vårat förhållande! men dom är underbara, inte för det. anna åkte tyvärr hem efter 2 veckor, men vi hann med parasailing! my good! det blir självklart en favorit i repris senare!
hemma igen lagom till oktober och även denna gång bara väntade jag på att få börja packa igen. siktade in mig på en tråkig höst, men ack så fel jag fick! LINA och petter flyttade till stan och fick ett nytt husdjur. KOTTEN. har spenderat ett antal kvällar/nätter i deras lght. det blev snabbt december och jul. julen firades hemma hos oss med hela släkten och året avslutades i övertorneå med anna. förkylda var vi båda två.

årets bästa: resan i maj/juni och linas flytt till umeå.
årets värsta: läget med bror.
årets person: min toffel.
årets känsla: förändring.

egentligen har jag inga förhoppningar på 2009, jag var ganska nöjd med förra året, samtidigt som jag vet att det kommer bli mycket nytt detta år. vi får väl se om stjärnan håller vad den säger...

dans

lukta-på-fisen-dansen.
kurden: "vem har fisit?" (dansar lungt framåt och neråt)
syrien: "det kanske kommer där, eller kanske kommer där?" (åt höger och vänster)
turken: "jag svär! det är jag!" (hoppar runt i mitten som en galning!)

RSS 2.0